Flygbiljetter till Istanbul

Istanbul – en världsmetropol med en rik historia och kultur

Istanbul är en av världens mest spännande och dynamiska städer. Beläget på gränsen mellan Europa och Asien har staden en unik position och har varit en kulturell smältdegel i århundraden. Istanbul har något att erbjuda för alla besökare, oavsett om du söker efter historia, kultur eller avkoppling.

Utforska stadens sevärdheter

Istanbul har många sevärdheter att erbjuda för besökare, inklusive Hagia Sofia, som var en av världens största kyrkor och en av de mest berömda sevärdheterna i staden. Besökare kan också besöka Blå moskén, som är en av de vackraste moskéerna i världen, eller Topkapipalatset, som var den gamla residens för sultanerna och deras familjer. Staden har också många museer och konstgallerier att utforska, inklusive Istanbul Modern Art Museum.

Mat och dryck i Istanbul

Istanbul är också känt för sin fantastiska mat och dryck. Staden erbjuder allt från traditionella rätter som meze och kebab till moderna fusionrätter. Besökare kan också prova stadens berömda te och turkiska kaffe, eller besöka stadens kända marknader för att prova turkiska delikatesser. Istanbul är också känt för sitt livliga nattliv, med allt från barer och klubbar till nattmarknader.

Shopping i Istanbul

Istanbul är också känt som ett shoppingparadis. Staden har allt från traditionella basarer och marknader som Grand Bazaar och Spice Bazaar till moderna köpcentrum och butiker. Besökare kan hitta allt från lokalt tillverkade hantverk och souvenirer till internationella märkesvaror.

Upptäck omgivningarna runt Istanbul Istanbul ligger vid Bosporen och har många vackra kustnära områden runt omkring staden. Besökare kan ta en båttur längs Bosporen och besöka tempel och marknader längs vägen, eller åka på dagsturer till omgivande städer som Bursa och Edirne, som är känt för sina imponerande moskéer och slott. Istanbul är också känt för sin avslappnade livsstil, så det är en perfekt destination för dem som vill koppla av och ta det lugnt.

Flygtider till Istanbul

Flygtid Stockholm – Istanbul: Ca 3 timmar och 35 minuter.
Flygtid Göteborg – Istanbul: Ca 3 timmar och 30 minuter.