Flygbiljetter till Rhodos

Rhodos – en historisk och solig ö med vackra stränder och charmiga byar

Rhodos är en av de största öarna i Grekland och är en populär destination för besökare som söker sol och bad, men också för dem som är intresserade av historiska sevärdheter och kultur. Ön har en rik historia som sträcker sig tillbaka till antiken, och har sedan dess utvecklats till en av de mest ikoniska och mångsidiga öarna i Medelhavet.

Utforska öns sevärdheter

Rhodos har många sevärdheter att erbjuda för besökare, inklusive den berömda medeltida stadskärnan i Rhodos, som är en av UNESCO:s världsarv och är en av de mest kända platserna på ön. Besökare kan också besöka antika städer som Lindos, som är känd för sin akropol och fantastiska utsikt över havet. Andra sevärdheter inkluderar den berömda klostret Filerimos, som är beläget på en kulle med utsikt över ön.

Populära turistattraktioner på Rhodos

  • Vattenparken i Faliraki – Här bjuds besökarna på ett fantastiskt vattenland, fylld med många attraktioner för både stora och små.
  • Monolithos Castle – Slottet byggdes 1480 och delar av de stor fortfarande kvar. Ta stentrappan upp och njut av utsikten, passar bäst vid solnedgång.

Stränderna på Rhodos

Rhodos är också känt för sina fantastiska stränder, som erbjuder kristallklart vatten och mjuk sand. De mest populära stränderna inkluderar Faliraki, som är känd för sitt nattliv och vattensporter, och Tsambika, som är en av de mest natursköna stränderna på ön.

Mat och dryck på Rhodos

Rhodos är också känt för sin fantastiska mat och dryck. Ön erbjuder allt från traditionella grekiska rätter som moussaka och souvlaki, till moderna rätter från hela världen på någon av öns många gourmetrestauranger. Besökare kan också prova Rhodos berömda ouzo och raki, eller besöka någon av öns marknader för att prova lokala delikatesser.

Upptäck omgivningarna runt Rhodos

Rhodos är beläget i Egeiska havet och har många vackra öar runt omkring. Besökare kan ta en dagsutflykt till någon av de vackra öarna i området, eller till städer som Marmaris i Turkiet. Rhodos har också utmärkta förbindelser till andra städer i Grekland och Europa.

Sammanfattningsvis är Rhodos en ö med fantastiska stränder, antika sevärdheter och rik historia som är en destination väl värd att besöka om du vill uppleva det bästa av den grekiska livsstilen. Med sin fantastiska matupplevelser, spännande sevärdheter och vackra omgivningar är det en ö som har något för alla.

De bästa restaurangerna på Rhodos

  • Mylos A La Carte Restaurant – Titta ut över medelhavet samtidigt som du äter god och genuin grekisk mat tillagad till perfektion.
  • Bella Maria – Enligt många turister så finns Rhodos bästa pizza på Bella Maria, ett måste när du besöker ön.

Hur lång tid tar det att flyga till Rhodos?

Flygtid Stockholm – Rhodos: Ca 3 timmar och 50 minuter.
Flygtid Göteborg – Rhodos: Ca 3 timmar och 40 minuter.