Flygbiljetter till Reykavik

Reykjavik – en livfull och konstnärlig huvudstad omgiven av Islands dramatiska natur

Reykjavik är huvudstaden i Island och är en av de mest spännande och livliga städerna i Norden. Staden är belägen vid kusten och omges av vacker natur, varma källor och glaciärer. Reykjavik har en rik historia och kultur som sträcker sig tillbaka till vikingatiden och har sedan dess utvecklats till en modern stad som är känt för sin arkitektur, musik och konstscener.

Utforska stadens sevärdheter

Reykjavik har många sevärdheter att erbjuda för besökare, inklusive Hallgrímskirkja, som är en av stadens mest kända platser, och som också är känd för sin unika arkitektur. Besökare kan också besöka Perlan, en unik byggnad som är belägen på en kulle och erbjuder fantastisk utsikt över staden. Andra sevärdheter inkluderar Nationalmuseet, som är känd för sin samling av isländsk kultur och historia.

Mat och dryck i Reykjavik

Reykjavik är också känt för sin fantastiska mat och dryck. Staden erbjuder allt från traditionella isländska rätter som skyr och fårtkött, till moderna rätter från hela världen på någon av stadens många gourmetrestauranger. Besökare kan också prova isländsk öl och snaps, eller besöka någon av stadens marknader för att prova lokala delikatesser.

Shopping i Reykjavik

Reykjavik är också känt som ett shoppingparadis. Staden har allt från små butiker som säljer lokala hantverk till stora varuhus där besökare kan köpa allt från kläder till kosmetika. Besökare kan besöka stadsdelar som Laugavegur och Skólavörðustígur, som är kända för sina fina butiker och trendiga klädaffärer.

Upptäck omgivningarna runt Reykjavik

Reykjavik är beläget vid kusten och har många vackra områden runt omkring staden. Besökare kan ta en dagsutflykt till någon av de vackra platserna runt omkring staden, som Blue Lagoon eller Thingvellir nationalpark. Reykjavik har också utmärkta förbindelser till andra städer i Island och Europa.

Upptäck Islands spektakulära Natur

Men det är inte bara staden som gör Reykjavik till en speciell destination. Reykjavik ligger också på en ö som är känd för sin spektakulära natur, inklusive vulkaner, gejsrar, glaciärer och fjordar. Därför är Reykjavik en utmärkt utgångspunkt för utflykter till några av Islands mest imponerande platser, som den berömda Blå Lagunen, Gullfoss vattenfall och nationalparken Thingvellir.

Hur lång tid tar det att flyga till Reykavik?

Flygtid Stockholm – Reykjavik: Ca 3 timmar och 15 minuter.
Flygtid Göteborg – Reykjavik: Ca 3 timmar.